Vi har lukket på gensyn i morgen kl. 10:00
Vi har lukket på gensyn i morgen kl. 10:00

KG Campings historie


KG Camping er en famileejet virksomhed, der har mere end 50 år på bagen.

KG startede som KG Autoværksted i 1967, hvor Kresten Gravgaard påbegyndte byggeriet af et værksted på 150 m2 på Vejlevej 361 i Bramdrupdam, hvor senere TDC erhverv og nu Bjerg Larsen biler ligger. Allerede 4 år efter var der kommet godt gang i virksomheden og værkstedsarealet blev udvidet med yderligere 350 m2 og Birthe blev inddraget i virksomheden som medhjælpende hustru. På hjemmefronten var døtrene Anette og Susanne kommet til og med beboelse ved siden af værkstedet var det praktisk, at Birthe varetog regnskab og kontorarbejde. Senere i 1974 kom sønnen Morten også til.

KG Camping 1986

KG Camping - bliver til

Camping kom ind i billedet i 1976 hvor CI Caravans i Lunderskov tilbød KG forhandlingen af de meget populære 70'er campingvogne fra Sprite og Wilk. Et tilbud som Kresten og Birthe ikke kunne sige nej til. I de næste 10 år blev firmaet drevet som KG Auto- og Camping med både autoværksted og campingforretning på Vejlevej.

Autoværkstedet blev solgt fra i 1986 og blev overtaget af Bilværkstedet/Poul Dalgas på Albuen.

Fra 1986 blev KG Camping en ren campingforretning og caravanværksted. I forretningen var sortimentet efterhånden udvidet til campingtilbehør, nye og brugte campingvogne, teltvogne og anhængere. Forretningen blev på Vejlevej frem til slutningen af 1999, hvor pladsen længe havde været for trang.

 

Nyt og større på Mosevej

I januar 2000 flyttede KG Camping til et større domicil med ca. 4000 m2 under tag på Mosevej i Koldings sydlige bydel. Her lå tidligere AP Maskiner og indtil for nylig Bygma, for det viste sig desværre hurtig at grunden var for lille til det pladskrævende lager af campingvogne, så det blev kun til 9 år på Mosevej.

Der skete dog store forandringer i tiden på Mosevej, datteren Anette blev ansat i butikken og kort efter blev hendes mand Tom også inddraget i salget af campingvogne. Sønnen Morten blev senere ansat på caravanværkstedet. I 2004 valgte Kresten og Birthe at træde ud af den daglige drift og overlade KG Camping til Anette, Tom og Morten. Kresten og Birthe deltager nu kun i bestyrelsesarbejdet i virksomheden og nyder ellers pensionisttilværelsen.

 

Hjem til Nordbyen igen

Mercedes flyttede fra Mønten 6 til nyt domicil på Trianglen. Bygningerne blev om- og tilbygget og stod klar til indflytning og åbning i januar 2009. Efter om- og tilbygning råder KG Camping nu over ca. 5.000 m2 udstilling og værksted under tag, og 20.000 m2 grund.

I juli 2010 mødtes hele familien Gravgaard ved Amfiscenen ved Den geografiske Have i Kolding for at se stykket Askepot, da der pludselig indløb besked på Mortens telefon om, at der var udbrudt brand ved KG camping.

Hele den nybyggede udstillingshal nedbrændte, og de tilstødende haller led en del skade, og næsten 50 campingvogne udbrændte. Der var lykkeligvis et overvågningsvideo der viste præcist, hvor branden var opstået, så politiet fandt derfor meget hurtigt brandårsagen, som skyldtes kortslutning i en omformer. Det tog næsten et år, før forretningen igen var genopbygget og i normal gænge. Udstillingshallen efter genopbygning på billedet herunder.

KG Camping har i dag forhandling af campingvogne fra Adria, Eriba, Fendt, Hobby, Mink Camper, Randger Vans, Tabbert og t@b. Campingforretningen er en af Danmarks flotteste og største, og trækker derfor kunder fra hele landet. Placeringen er også en af de bedste tænkelige - i Koldings nok mest trafikerede kryds og tæt ved motorvejen.


KURV:
0 varer
Total: 0,00 DKK
0 Kurv Top Søg Menu Shop