Vi har åbent i dag til kl. 16:00

Aircondition og klimaanlæg i campingvognen

Få en bedre nattesøvn

Når sommeren er i fuld gang, er der dage og nætter med rigtigt godt vejr. Mange tager turen med campingvognen sydpå. Og ja, der kan blive ”lunt” i en campingvogn eller autocamper. Det kan være svært at sove når luften bare står stille, og temperaturen er høj . 

Når natten er varm er det bestemt dejligt at have en aircondition eller klimaanlæg monteret på din vogn. En aircondition giver dig et godt behageligt indeklima, på din campingvogn, autocamper eller van. 

 

Vælg den rigtige løsning

Der er grundlæggende to systemer; aircondition og klimaanlæg. De større enheder monteres typisk på tagfladen af vognen, hvor splitmodellerne sættes midlertidigt i et vindue. Er der plads kan enheden også monteres indvendigt i et magasin.

Bruger du din campingvogn både i de varme perioder og i ydersæsonen kan den bedste løsning være et klimaanlæg. Her får du et system, der køler i den varme tid, og sørger for udskiftning af luften i vognen. Når det er køligt udenfor kan klimaanlægget supplere med varme.

Det har stor betydning, at du får et system som passer til det klima, som det skal bruges i. Så temperaturintervallerne skal være i forhold til det behov du har. Har du kun behov for at køle luften i din vogn er den billigere løsning med en aircondition nok. 

Er dit behov blot at få bevægelse i luften kan en ventilator i en tagluge være løsningen. 

 

Truma klimasystem Aventa Comfort

Formindsker luftfugtigheden

Aircondition- og klimaanlæg tørrer luften, så luftfugtigheden mindskes når system kører. Det kan være en yderligere behagelighed. Flere modeller har ligeledes et rensesystem. Min erfaring er dog, at dette filter, ikke er nok til at rense luften for pollen mv.  

"Når du bruger din aircon-/klimaanlæg skal døre og vinduer være lukket."

Placering af din aircondition

Det er ofte muligt, at installere et airconditionanlæg i en af de nuværende tagluger. Vil du gerne beholde lyset fra taglugen i din vogn kan vi også, i de fleste tilfælde, lave et nyt hul taget til installationen. Det er vigtigt, at være kritisk med, hvor anlægget placeres så vognens stabilitet ikke påvirkes.

Hvordan en afkølede luft spredes i vognen er skal der også tages hensyn til. Det kan give træk, hvis luften rammer et skab. På Truma Aventa serien, kan og regulere, hvilken vej luften skal sendes ud.

Truma Aventa Compact Aircon

Truma Aventa Compact Aircon

Et alternativ er at vælge en model, der installeres i et stuverum under en af bænkene i din campingvogn eller autocamper. Bunkmodellen, henter luften ind fra undersiden af vognen, hvor luften er mest kølig. Udfordringen er at luften sendes ud via et slangesystem. Der skal føres slanger, som sender den kølige luft ud. Det er bedst at få den kølige luft ind fra oven, så slangerne skal blæse ud, så højt oppe som muligt.

Nogle aircon-/klimaanlæg kan man selv installere, hvis man er lidt fiks på fingrene. Dog er det en god ide, at lade KG Camping stå for at installere dit nye udstyr. Så kan du være sikker på at installationen er korrekt og tæt. Du bibeholder din garanti og får den rigtige løsning. 

Du kan se de forskellige muligheder i vores webshop

 

Nyt spændende klimaanlæg fra Dometic

Se med i videoen herunder, hvor jeg viser de nye funktioner.

Truma Saphir Compact - Aircon

Truma Saphir Compact - Aircon

Mestic Split Unit – fleksibelt aircon til ophæng i vindue.

Mestic Split Unit – fleksibelt aircon til ophæng i vindue.

Jeg hjælper gerne med at finde den rigtige løsning

Jeg vil gerne rådgive dig, så du får den rigtige løsning. Det er vigtigt, at din aircon-/klimaanlæg har en kapacitet som modsvarer størrelsen af din campingvogn. Derudover skal der også tænkes på vægt og vægtfordelingen. Endelig vil en tagmonteret anlæg øge højden på din campingvogn / autocamper. Dette kan også give udfordringer, hvis der er lav højde til eks. opmagasineringshallen/carport. 

Du får en løsning, som giver et godt indeklima. Jeg kan hjælpe dig med at finde en løsning, hvor du undgår træk og ubehag. 

Ring til mig på tlf. 41 21 28 58


KURV:
0 varer
Total: 0,00 DKK
0 Kurv Top Søg Menu Shop