KG logo

Sådan forsikrer du din campingvogn

forsikring campingvognNår du ejer din egen campingvogn, er det imidlertid vigtigt, at du forsikrer den, så du undgår, at ferien bliver en dyrere fornøjelse end højst nødvendigt.

Her er nogle gode råd til, hvordan du skal forsikre din campingvogn.

Ansvarsforsikring af campingvogn

Det er vigtigt, at du får styr på forsikringen af din campingvogn, inden du drager afsted på ferie. Du behøver dog ikke tænke på at tegne en ansvarsforsikring på din campingvogn, da din bils ansvarsforsikring dækker campingvognen. Det vil sige, at hvis du forvolder skade på andre med din campingvogn, er du dækket via ansvarsforsikringen på bilen, der trækker campingvognen.

Hvis det er lang tid siden, at du har fået tjekket op på din ansvarsforsikring på bilen, kan du f.eks kigge forbi en sammenlingsportalen Samlino.dk, hvor du kan sammenligne dækning og priser på bilforsikring og dermed sikre dig, at du har den bedste og billigste ansvarsforsikring.

Kaskoforsikring af campingvogn - campingvognforsikring

Hvis du gerne vil være dækket i forhold til skader på din campingvogn, som kan opstå ved færdselsuheld, hærværk, brand og tyveri, skal du tegne en kaskoforsikring. Det kaldes også en campingvognsforsikring, og den dækker selve campingvognen, forteltet samt skader på det indbo, der hører til i campingvognen. Der er her tale om køkkengrej, service, campingmøbler og lignende. Det indbo, som normalt hører til i dit hjem, og som du tager med på campingferien, er således dækket af indboforsikringen på din hjemmeadresse.
Vær opmærksom på, at indbo, der er dækket af indboforsikringen, kun er dækket når du er på camping, det betyder, at det er vigtigt at få tømt vognen på indbo, der hører til i hjemmet når du kommer hjem eller skal have vognen på værksted.

Sørg for at forsikringssummen, du vælger, når du tegner kaskoforsikringen, svarer til værdien af din campingvogns indbo. Hvis du vælger en for lav forsikringssum, vil du ved indbrud selv skulle betale en vis procentdel af de stjålne genstande.

Dækning i udlandet

Når du tager campingvognen med til udlandet, er du automatisk dækket af ”det røde kort”, som hører med din kaskoforsikring. Du kan enten medbringe det røde kort på rejsen eller blot indtaste telefonnummeret til SOS International på din telefon. SOS International yder assistance, hvis uheldet skulle være ude. Assistancen omfatter blandt andet:

- Vejhjælp på skadestedet
- Bugsering
- Hotel og nødvendig lokaltransport
- Udlejningsbil
- Hjemrejse
- Hjemtransport af køretøj
- Fremskaffelse og forsendelse af reservedele

Du er som udgangspunkt dækket af det røde kort, hvis du bevæger dig inden for Europa. Du kan desuden tjekke i hvilke lande, det røde kort gælder, på sos.dk.

Når du har fået styr på forsikringen, kan du med ro i maven tager på campingtur – inden for såvel som uden for landets grænser!

Adria logoEriba by Hymer logoFendt Caravan LogoHobby logoTabbertIsabella logo feelfreeOutwell

Følg os på facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få campingnyheder, månedens mailtilbud og Mortens campingtips

Bemærk! Dette site benytter cookies og lignende teknologi for at forbedre brugeroplevelsen!

Du skal ændre dine browserindstillinger for ikke at tillade dette. Læs mere

Accepter